Bijna een jaar geleden in Utrecht.

Terugblik, 5 december
Het is Sinterklaas. De oudste maakt de intocht op school mee, krijgt zijn cadeau en stapt met papa in de auto naar Utrecht naar het ziekenhuis.

Ik zit op de Intensive Care. Door alle spanning vergeet ik bijna Sinterklaas.
De jongste is nog aan het bijkomen van de operatie die in de 12 uur daarvoor heeft plaatsgevonden. De operatie die zijn leven moet redden is gelukt, maar deze dag is belangrijk om te kijken hoe het met hem is. Door alle piepjes op de Intensive Care sta ik op scherp. Sint en Piet komen zelfs op de Intensive Care. Er wordt een cadeautje gebracht en een foto gemaakt. Ik ben er zelf nog niet helemaal met mijn hoofd bij.

Sint en Piet op de IC

Ronald Mc Donald huis Utrecht
Het Huis. Het is zo'n verademing dat we gewoon in een normale omgeving kunnen bijkomen. Voor de oudste is er speelgoed en een tv en nog belangrijker: nog meer kindjes met broertjes en zusjes die in het ziekenhuis zijn. Het is te gek. Ze hebben voor vanavond een heel buffet in elkaar gedraaid om Sinterklaas feestelijk te maken en te vieren. We zitten met zijn drieën aan tafel. De jongste slaapt in het ziekenhuis en wordt onder toeziend oog van de verpleegkundigen goed in de gaten gehouden.

Dus daar zitten we dan tussen alle families. Allemaal met onze verhalen en die worden snel gedeeld aan tafel, op een manier alsof we het journaal bespreken. Om je verhaal te vertellen aan elkaar heb je aan een half woord genoeg. De verhalen nemen we in ons op en het samen zijn doet zoveel goed. We praten en praten en praten. We luisteren ademloos...

Naar de mama die haar kind op de NICU heeft en veel te vroeg is geboren en hier al weken verblijft.

-

Naar de ouders waarbij de zoveelste operatie moet plaatsvinden omdat het onderdeel is van de skeletaandoening.

-

Naar de ouders waarvan hun kind een hartoperatie krijgt.

-

Naar de ouders waarvan hun dochter al maanden in het Prinses Máxima is, aan het vechten tegen kanker.

-

Naar de ouders waarbij alleen in Utrecht een levensreddende behandeling kan plaatsvinden en het kindje nog geen 48 uur oud is. Ze zijn vanuit het Noorden net gearriveerd in het Huis.

-

Naar de ouders waarbij ze al zoveel jaren geleden aan het vechten waren tegen kanker van hun ene kind en jaren later weer terug zijn omdat hun andere kind ook dezelfde kanker blijkt te hebben.

-

Hoe wij hier als gezin uitkomen, als de tijd er is dan zullen wij ons inspannen om ervoor te zorgen dat we minstens ons verblijf weer terug kunnen geven. Daarmee zetten wij ons in om andere families bij elkaar te houden waarbij een kind ziek is.

#keepfamiliesclose #rmcdonaldutrecht